Manglerudjordet sparer to millioner i året etter valget av bergvarme

Manglerudjordet, Oslo

68 st Energibrønner
300 m Dybde
518 Leiligheter

Borettslag sparer store summer på bergvarme

Da Rototec installerte bergvarme for Manglerudjordet borettslag i Oslo, fikk borettslaget betydelige besparelser: hele to millioner kroner per år.

Rototec er totalleverandør av geoenergi og tilbyr alt fra konsultasjon til installasjon. I tillegg til boringen av hele 20 000 meter med energibrønner fikk Manglerudjordet borettslag utført Termisk Responstest (TRT) og EED-simulering av brønnparken. Samarbeidet var svært vellykket, og prosjektet ble ferdigstilt som planlagt.

Manglerudjordet_bild-1024x672Geoenergi dekker 90 % av energibehovet

Det nye bergvarmeanlegget produserer miljøvennlig varme som dekker 90 % av energibehovet til borettslagets 518 leiligheter. Rototecs løsning oppfyller de strenge kravene til regulering av temperatur og ventilasjon i store anlegg slik som på Manglerudjordet.

Hele borettslaget opplever det som positivt med en mer miljøvennlig energiform. I tillegg var borettslagets økonomi en viktig grunn til at de landet på dette valget.

Manglerudjordet borettslag:

  • 518 leiligheter i Oslo
  • 68 stk. energibrønner à 300 m
  • Besparelser på 2 mill. i året

Forbruket redusert med 60 %

«Bergvarme er bra for miljøet og for oss selv! I tillegg til penger sparer vi mye energi på dette – forbruket vårt er redusert med 60 %.» KJELL ØVREBØ, PARTNER, PROSJEKTANSVARLIG , NORDISK ENERGIKONTROLL

Vil du lese flere av våre referanser finner du disse her. Les gjerne også mer om våre tjenester eller kontakt oss her hvis du skulle ha spørsmål om fremtidens energivalg - Geoenergi.

 

Dele:
Rototec-Bergvarme-for-borettslag_featured-img

Last ned bergvarmeguide for borettslag

Les mer om hvordan du sikrer et effektivt geoenergiprosjekt og hvorfor geoenergi er et utmerket valg til borettslaget.