Prosjektering

Rototec er en erfaren pioner i bransjen – Europas største leverandør av bergvarme og kjøling i samme system. Våre løsninger passer alle typer og størrelser av geoenergiprosjekter, også for eiendom eller bygg som krever mer avanserte og komplekse løsninger.

Vi kombinerer ingeniører og design

Løsninger som kombinerer bergvarme og kjøling krever ofte en spesielt tilpasset og designet løsning. Ved hjelp av våre ingeniører designer Rototec den best mulige løsningen for akkurat ditt prosjekt. Vi utførte for eksempel:

  • Planlegging og tegninger for boring og installasjon av energibrønner.
  • Prosjektering av horisontale rørsystemer.
  • Trykkfallsberegning for å sikre at rørene i systemet har riktige dimensjoner.
  • Tegninger implementert i enten 2D- og 3D-formater – etter kundens behov.
Prosjektplanen styrer boringen av energibrønnene

Prosjektplanen styrer boringen av energibrønnene

Basert på TRT-måling og EED-simulering lages en detaljert plan for boring og installasjon av de horisontale rørsystemene. Boreplanen er en viktig del av prosjektdokumentasjonen. Den inneholder informasjon om dimensjoner, retning og helning i energibrønnene, noe som gjør at boring foregår effektivt og sikkert, og at installasjonen av rørsystemet blir utført riktig.

Boreplanen viser avstand og plassering av alle nødvendige rør. Den inneholder også alle de horisontale rørsystemene.

Har du noen spørsmål? Ikke nøk med å kontakte oss!

Våre konsulenttjenester

Rådgivning

Vi i Rototec tilbyr rådgivning og konsultasjon innenfor alt relatert til ditt geoenergiprosjekt. Vi strekker oss alltid etter å gi våre kunder de aller beste løsningene for bergvarme og kjøling.

Forstudie

I våre forstudier analyserer vi hvor egnet området er for boring etter bergvarme og kjøling. Vi undersøker områdets geoenergipotensiale, kartlegger eiendommen eller byggets spesifikke behov og gjør et kostnadsoverslag.

Prosjektering

Rototec er en erfaren pioner i bransjen – Europas største leverandør av bergvarme og kjøling i samme system. Våre løsninger passer alle typer og størrelser av geoenergiprosjekter, også for eiendom eller bygg som krever mer avanserte og komplekse løsninger.

Målinger

Vi gjennomfører flere typer målinger for å kartlegge berggrunnens egenskaper og sikre at prosjektet gjennomføres med god kvalitet. Vi gjør blant annet målinger av berggrunnen og borehullene – med det seneste innen teknologien.

Simuleringer

Optimal dimensjonering av energibrønnene i et prosjekt sikres ved EED-simulering. Med IDA ICE-programmet kan vi simulere eiendommens energiforbruk, samt tekniske systemløsninger sammen med borehullsfeltet for å finne den mest optimale løsningen for din eiendom.

Kundereferanser

Her vil du kunne lese mer om hvilken erfaring våre kunder har hatt med oss og valget av geoenergi.

Rototec-som-samarbeidspartner

Last ned brosjyren — Rototec som samarbeidspartner

Med en sertifisert partner går et geoenergiprosjekt knirkefritt hele veien! I brosjyren kan du lese mer om hvorfor det er verdt å jobbe med Rototec på ditt neste geoenergiprosjekt.

Vil du snakke med en av våre eksperter?

Legg igjen en melding hvis du er interessert i våre tjenester eller har spørsmål om geoenergi. Vår kundeservice vil kontakte deg så snart som mulig. Vi selger kun direkte til bedriftskunder.