Geoenergi-løsningen Geolo vant den europeiske HPA-prisen

Geolo, den unike geoenergi-løsningen utviklet av Rototec, Raksystems og Enersys, vant Heat Pump Award (HPA) 2022 i Brussel. Den unike løsningen reduserer kardondioksidutslipp og kostnader under bygging ved hjelp av geoenergi – en innovativ løsning for fremtidens mest miljøvennlige byggeprosjekter.

En kreativ løsning for fremtidens energi

Geolo-løsningen vant Heat Pump Award-konkurransen, en konkurranse arrangert i Brussel i kategorien Lighthouse Heat Pump Project. Konkurransen ble arrangert av European Heat Pump Associstion (EHPA) – en organisasjon som jobber for å utvikle de mest effektive, smarte og bærekraftige vermepumpeløsningene. Ifølge juryen viste Geolo-løsningen høy kreativitet og kvalitet i å løse et unikt problem, samtidig som de inspirerer andre til å utvikle og forbedre sine egne prosjekter.

– Teamet har gjort en enorm jobb med å utvikle Geolo. Denne prisen er et bevis på at vi har oppnådd noe veldig viktig sammen. Løsningen har eget design og produksjon, og vi ser et stort potensial for Geolo i fremtiden, sier Rototecs Jaakko Jakitalo.
Rototec-award web

Minimale CO2-utslipp med Geolo

Byggenæringen er en av næringene som forårsaker mest utslipp. Derfor er det spesielt viktig å finne nye løsninger som redusere klimaavtrykket. Geolo er en helt ny måte å minimere CO2-utslipp og energiforbruk under en konstruksjon og installasjon av en varmepumpe. Ved hjelp av Geolos tekniske funksjoner kan oppvarming og kjøling under et prosjekt gjøres på en miljøvennlig måte ved bruk av fornybar grunnvarme, samtidig som konstruksjonens totale levetid optimaliseres.

– I praksis er Geolo et mindre kraftverk som produserer varme og kjøling under bygging. Løsningen er designet for å takle alle typer forhold og årstider i forbindelse med konstruksjonen, forklarer Jokitalo.

Ved hjelp av Geolo holder byggekvaliteten seg høy fordi løsningen sørger for de rette forutsetningene for byggematerialer og konstruksjoner uavhengig av årstid eller klima. Dette betyr at et varmepumpeprosjekt kan holde tidslinjen for projektet og at levetiden til bygget eller eiendommen maksimeres.

Geolo sparer ganske enkelt kostnadene for et byggeprosjekt og reduserer CO2-utslippene betydelig. Vi på Rototec kan nesten garantere et helt utslippsfritt prosjekt og at personene som skal være i eiendommen eller bygget holder seg i et sunnere miljø.


Vil du vite mer? Les mer om Geolo – den unike bergvarmeløsningen som reduserer CO2-utslipp her!

Dele: