Geoenergiselskapet Rototec har kjøpt opp Siv.ing. Haga og Haugseth AS i Norge, et sivilingeniørselskap

Europas største geoenergiselskap, Rototec-gruppen, har kjøpt opp Siv.ing. Haga og Haugseth AS (SIHH), et sivilingeniørselskap i Norge som har spesialisert seg på utforming og planlegging av systemer for energi, varme og varmtvann, samt forskjellige byggeprosjekter. SIHH blir et datterselskap i Rototec-gruppen og fortsetter driften under sin egen merkevare.

 

SIHH bistår bygningseiere i overgangen fra oljeoppvarming til fornybare energikilder i bolig- og næringsbygg. Selskapet leverer rådgivning og prosjekt- og byggeledelse, gjennomfører energisimuleringer, energianalyse, energimerking og energivurderinger i samsvar med forskrifter om energimerking.

«Vi ser et stort potensiale for fornybar geoenergi i Norge, og derfor ønsker vi gjennom dette oppkjøpet å utvide driften også der. Vi er glade for å kunne tilby styrkede konsulent- og utformingstjenester av høy kvalitet i området», forteller Mikko Ojanne, viseadministrerende direktør for utvikling i Rototec-gruppen.

«Vi er veldig fornøyde med å starte et tettere samarbeid med Rototec-gruppen, som er Europas største geoenergiselskap. Dette vil gi oss flere muligheter til å jobbe med større prosjekter i Norge. Vår styrke er en grunnleggende teoretisk forståelse av tekniske anlegg, og systemforståelse som bidrar til å optimalisere funksjonaliteten til eiendommene og produksjonsanleggene så energieffektivt som mulig», sier Johan Haugseth, Daglig Leder i Siv. Ing. Haga og Haugseth AS.

SIHH er engangsgodkjent konsulent ved Bymiljøetaten i Oslo og yter bistand til anleggseiere ved søknad om engangsstøtte fra Oslo kommunes klima- og energifond.

Ytterligere informasjon:

Joanna Viileinen, markeds- og kommunikasjonssjef i Rototec-gruppen, joanna.viileinen@rototec.fi eller tlf. +358 40 538 33 66

Og bilder: https://material.rotomap.fi

Rototec-gruppen
Rototec er Europas største leverandør av geoenergiløsninger og er en erfaren innovatør i bransjen. Geoenergi er fornybar energi fra bakken, som kan brukes til å varme opp og avkjøle bygninger i alle mulige størrelser. Rototecs tjenester omfatter hele prosessen i forbindelse med energisystemer – alt fra konsultasjon til installasjon. Selskapet ble startet i 2007 og har virksomhet i hele Norden. Omsetningen i 2019 var på 56 millioner euro. www.rototec.no

Siv.ing. Haga and Haugseth AS (SIHH)
Sivilingeniørselskapet Siv. ing. Haga og Haugseth AS leverer energirådgivning og prosjektledelse. Selskapet ble etablert i 2013 av Johan Haugseth og Anders Haga. SIHH har en bred erfaring og høy kompetanse innen
systemer for oppvarming og varmtvann.  Ytterligere informasjon på www.sihh.no

 

 

 

Dele: